Content feed Comments Feed

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μετά τη σημερινή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Με τον υπουργό συζητήσαμε κατά κύριο λόγο, το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου για τις προσλήψεις στον Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και ορισμένες τροπολογίες που έχουν κατατεθεί, πλην μιας που δεν κατετέθη. Οι άλλες μας βρίσκουν σύμφωνους, έστω και μερικώς. Δηλαδή, όσον αφορά στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς , εμείς ζητούσαμε οριστική τακτοποίηση, με βάση τη συμφωνία που είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση και τις Ενώσεις των δημοσιογράφων. Ως προς τη Διοικητική Μεταρρύθμιση υπήρξε δέσμευση, στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ να έχει δοθεί το κείμενο με όλα τα προαπαιτούμενα (αρμοδιότητες, επιχειρησιακό και οικονομικές προϋποθέσεις) πλην του χωροταξικού που θα παρουσιαστεί εκ των υστέρων...
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο ορισμένα πράγματα διευκρινίστηκαν και έγιναν αποδεκτά, ορισμένα έμειναν προς διευκρίνιση και πριν περάσει από την Επιτροπή θα μας έχουν δοθεί απαντήσεις ελπίζω προς την θετική κατεύθυνση και σε ένα δύο σημεία δεν έχουν συμπέσει οι απόψεις μας.



Την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ θα συνεδριάσει για να κάνει μια συνολική τοποθέτηση, τελική επί του Σχεδίου Νόμου.



Ως προς τους συμβασιούχους διευκρινίστηκε ότι οι εγκρίσεις πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, είτε αφορούν συμβάσεις έργου, είτε ορισμένου χρόνου, είτε μόνιμες, θα προχωρήσουν κανονικά, δηλαδή με το υφιστάμενο σήμερα καθεστώς.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι εφόσον υπάρχουν οργανικές θέσεις κενές πλην των εξαιρουμένων από το παρόν νομοσχέδιο π.χ. διοικητικές, αυτές θα μπορούν να καλυφθούν μέχρι τέλους του 2011 και με συμβάσεις μίσθωσης έργου μετά από έλεγχο του ΑΣΕΠ και διαδικασίες αντικειμενικής επιλογής που θα εφαρμόζονται από τον κάθε ΟΤΑ. Η δική μας πρόταση όμως ήταν να ισχύσει αναλλοίωτο το υπάρχον καθεστώς.



Η μοριοδότηση σε ό,τι αφορά την εντοπιότητα, διευκρινίστηκε ότι εξακολουθεί να ισχύει. Από την πλευρά μας ζητήσαμε να υπάρχει επιπλέον μοριοδότηση για εμπειρία στον οικείο ΟΤΑ που υπάρχει προϋπηρεσία. Διευκρινίστηκε επίσης ότι η διάταξη που αφορά το προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών δεν σημαίνει εξομοίωση ωραρίου με το εκπαιδευτικό προσωπικό των εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα ακολουθούν το ωράριο και την εργασιακή σχέση του οικείου φορέα (παιδικοί ή Βρεφονηπιακοί Σταθμοί).



Ερώτηση: Ενώ έληξε η απεργία λόγω της δικαστικής απόφασης δεν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια…



Δεν έληξε η απεργία. Η απεργία ανεστάλη για το τριήμερο και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι μια ημέρα απεργίας -τα σκουπίδια της Αθήνας είναι 1400 τόνοι ημερησίως -σημαίνει δύο επιπλέον μέρες αποκομιδής. Όταν είχαν προηγηθεί, προ της δικαστικής απόφασης 4 ημέρες απεργίας, σημαίνει 8 μέρες αποκομιδής. Ποιος είπε λοιπόν ότι ήταν δυνατόν σε ένα 24ωρο να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια; Μαζεύτηκαν στους δρόμους που μας υπέδειξε η αστυνομία και σε επιπλέον δρόμους όπως πολύ καλά γνωρίζετε το βομβαρδισμένο τοπίο που είχε η περιοχή πέριξ των δρόμων γύρω από το Πνευματικό Κέντρο μιλάω για χθες το βράδυ και στην πλατεία Κοραή .Σήμερα που περνάτε δεν βλέπετε αυτό το τοπίο, διότι αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Λοιπόν, κάνεις τις επιλογές σου. Πας και αδειάζεις επιπλέον κάδους ή φτιάχνεις το δρόμο για να υπάρχει δυνατότητα να δοθεί στην κυκλοφορία πριν το φως της ημέρας;

Την ευθύνη για τέτοιου είδους θέματα την έχει η εκάστοτε πολιτεία, δεν την έχουν οι δήμοι, οι κοινότητες ή κάποιοι άλλοι φορείς.

Εμείς ερχόμαστε αρωγοί και το έπραξα συνειδητά, γιατί δεν μου ήταν ευχάριστο να προσφύγω εγώ για να βγάλω καταχρηστική την απεργία έστω για τις τρεις ημέρες, αλλά έκρινα ότι η κληρονομιά της πόλης, οι περιουσίες και οι ζωές των συμπολιτών μου ήταν πάνω από το οποιοδήποτε δίκαιο ή μη αίτημα. Και ορισμένα από τα αιτήματα ομοφώνως η ΚΕΔΚΕ τα στηρίζει όπως ξέρετε.



Ερώτηση: Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα φαινόμενα βίας και βανδαλισμών στην πόλη που κόστισαν τόσο πολύ στον τρόπο που τα αντιμετώπισε…



Όσο λιγότερα τέτοια πράγματα γίνονται, τόσο καλύτερα είναι.

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου