Content feed Comments Feed


Είναι τραγικό! Η κυβέρνηση βολεύει τους πασόκους στον ΟΛΠ δίνοντας για εθελουσία έξοδο 350 εργαζομένων 82 εκατ. ευρώ αλλά στέλνει στα σπίτια τους τους συμβασιούχους που απασχολούνται στον τομέα καθαριότητας με μισθούς των 700 ευρώ. Είναι ντροπή η κυβέρνηση και ο κ. Ραγκούσης να μην θέλουν να δουν στα μάτια τους, τους εκπροσώπους των συμβασιούχων και την ίδια ώρα η κυβέρνηση να έχει ανοίξει μακρύ διάλογο και να κάνει όλα τα χατίρια στους συνδικαλισταράδες του ΟΛΠ που ξεφτίλισαν διεθνώς την Ελλάδα με το κλείσιμο του λιμανιού
Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ από τη σημερινή Καθημερινή:...


Ο ΟΛΠ πληρώνει 82 εκατ. για 350 εργαζομένους και θα εξοικονομήσει 11 εκατ.

Στα 74 εκατ. ευρώ αναμένεται να φθάσει το κόστος της εθελουσίας εξόδου 309 εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.) μαζί με το κόστος της πρόωρης συνταξιοδότησης ενός μικρού αριθμού εργαζομένων σύμφωνα με το περιεχόμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η διοίκηση του Οργανισμού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Επίσης, ο Οργανισμός, βάσει της συμφωνίας, θα επιβαρυνθεί έως το 2011 με ακόμη 8 εκατ. ευρώ τα οποία θα καταβληθούν στο σύνολο των εργαζομένων στον ΟΛΠ στο πλαίσιο της εξασφάλισης «ισοδύναμων όρων εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων του ΟΛΠ μετά τη λειτουργία του προβλήτα Ι».

Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΛΠ θα πρέπει να καταβάλει εντός διετίας συνολικά 82 εκατ. ευρώ προκειμένου σε βάθος χρόνου να κερδίσει από τη μη καταβολή μισθών σε περίπου 350 άτομα -που υπολογίζεται ότι θα φύγουν με εθελουσία και κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση- περί τα... 11 εκατ. ευρώ.! Οπως αναφέρθηκε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έως σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εθελουσία έξοδο 47 εργαζόμενοι (εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός τους θα αγγίξει τους 310), καθώς και 74 εργαζόμενοι έχουν ζητήσει μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ή ΔΕΚΟ».

[πηγή]

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου