Content feed Comments Feed


 Από τον Ελεύθερο Τύπο

Η χθεσινή αναδίπλωση του πρωθυπουργού στο θέμα των τελών κυκλοφορίας μπορεί να οφείλεται στην ασφυκτική πίεση που δέχθηκε το Μέγαρο Μαξίμου από την κοινή γνώμη, ωστόσο δεν λύνει το πρόβλημα των ιδιοκτητών Ι.Χ. Αντιθέτως, αποκαλύπτει την επιπολαιότητα με την οποία οι αρμόδιοι υπουργοί χειρίσθηκαν ένα σοβαρό ζήτημα, όπως είναι η πολιτική αυτοκινήτου, ενώ αναδεικνύει το χάσμα ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ και τις σημερινές κυβερνητικές επιλογές...
Παράλληλα, όμως, η υπόθεση των τελών επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στην εικόνα του κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, ενώ εμφανίζεται ως βασικός υποστηρικτής της πράσινης ανάπτυξης, στην πράξη λειτουργεί με εισπρακτικές μεθόδους σε βάρος του περιβάλλοντος.

Ηδη από χθες ο Ελεύθερος Τύπος, με το βασικό του θέμα, είχε επισημάνει τη δέσμευση που είχε αναλάβει το ΠΑΣΟΚ πριν από τις κάλπες του Οκτωβρίου ότι θα αλλάξει το σύστημα υπολογισμού των τελών, συνδέοντας τον τελικό φόρο με τους ρύπους που εκπέμπουν τα οχήματα και όχι με το έτος κυκλοφορίας. Ο κ. Παπανδρέου αθέτησε την υπόσχεση, επιβάλλοντας υπέρογκους φόρους στα παλαιά Ι.Χ. και κάτω από τις διαμαρτυρίες των φορολογούμενων μετέθεσε την υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων για το 2011.

Η υπαναχώρηση αυτή δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων εξακολουθούν να καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πόσο δίκαιος θα είναι ο «συμψηφισμός» που υπόσχεται η κυβέρνηση για την επόμενη χρονιά. Ο κ. Παπανδρέου δεν διόρθωσε το λάθος του. Απλώς το κουκούλωσε.

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου