Content feed Comments Feed

Ανειλικρινή στις διαπιστώσεις του, ανειλικρινέστερο στις προβλέψεις του, κι ακόμα πιο αδιαφανή στις προοπτικές του χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας παράλληλα τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μείωση των ελλειμμάτων και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας...



Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι απέναντι στην κυβέρνηση «σε ό,τι συμφωνούμε. Θα σας στηρίζουμε σε ό,τι σωστό προωθείτε. Θα βάλουμε κι εμείς πλάτη να περάσουν τα απαραίτητα μέτρα. Δεν θα προστατέψουμε «ταμπού» που πρέπει να παραμεριστούν για να πάει ο τόπος μπροστά» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στα έσοδα, συμφώνησε με τη φορολόγηση στα ποτά και τα τσιγάρα όχι όμως στα καύσιμα: «Δεν αυξάνεις τη φορολογία της ενέργειας σε συνθήκες ύφεσης». Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να «ξεχάσει τα μέτρα αύξησης των φορολογίας ακίνητης περιουσίας, αύξησης του τέλους μεταβιβάσεων ακινήτων, αύξησης του κόστους των γονικών παροχών και αύξησης των αντικειμενικών αξιών [..] Αν επιμείνετε, δεν θα επιτύχετε αύξηση εσόδων, αλλά δυσανάλογα μεγαλύτερη μείωση συναλλαγών».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το έλλειμμα ξέφυγε μεν κατά το 2009, «αλλά δεν θα ξεπερνά το 9,7% του ΑΕΠ» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι το ανέβασε στο 12,7 με «λογιστικές αλχημείες» με σκοπό να χτυπήσει τη ΝΔ. Έχει ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που της ξέφυγε το έλλειμμα; Αναμφίβολα έχει. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι δεν τα πήγε χειρότερα ούτε καλύτερα απ' ότι ο μέσος όρος των κυβερνήσεων της ευρωζώνης πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. Αναφερόμενος στην αύξηση των spreads, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτό οφείλεται στην αβουλία της κυβέρνησης και στην παντελή έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου.

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου