Content feed Comments Feed

Με την επίδοση της Κοινής Διακήρυξης των Πόλεων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στους επικεφαλής των κυβερνήσεων, ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Δημαρχιακής Διάσκεψης Κορυφής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για το Κλίμα, που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη. Την Κοινή Διακήρυξη έχουν υπογράψει οι 100 Δήμαρχοι πόλεων, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ζητούν από τις κυβερνήσεις στενή συνεργασία και συμμετοχή στην εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.Τη σημασία των κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν αναλάβει οι πόλεις για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Μεταξύ άλλων, τόνισε:...
"Εμείς εκπροσωπούμε 100 πόλεις, αναπτυγμένες, λιγότερο αναπτυγμένες, υπανάπτυκτες, άλλες πολύ πλούσιες, όπως π.χ. το Λος Άντζελες ή το Παρίσι, αλλά και πολύ φτωχές πόλεις. Πάρα ταύτα κατορθώσαμε και βρήκαμε ένα κοινό σημείο. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αφήσουμε ότι αντικειμενικά μας χωρίζει, δυσκολίες δηλαδή και να δούμε ποια είναι τα κοινά μας προβλήματα. Συντάξαμε ένα κοινό κείμενο και πήραμε μία απόφαση, ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πιέσουμε τις κυβερνήσεις".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε τον υψηλό δείκτη ευαισθητοποίησης των πόλεων για το περιβάλλον, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι εν αντιθέσει με τις κυβερνήσεις "έχουν μια διάθεση κοινής δράσης και κοινής συνεργασίας" είτε κάποιες πόλεις είναι απόλυτα εξαρτώμενες από τις κεντρικές διοικήσεις, είτε είναι Μητροπολιτικές και διαθέτουν δικούς τους μεγάλους προϋπολογισμούς.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε στην έκδηλη αγωνία ομολόγων του, που μίλησαν σήμερα στη Δημαρχιακή Διάσκεψη Κορυφής, για τον κίνδυνο εξαφάνισης των πόλεών τους από την άνοδο των υδάτων. "Εάν όλα αυτά δεν μπορεί κάποιος να τα βάλει κάτω και να βρει μία κοινή λύση, τότε θα πρόκειται για ναυάγιο άνευ προηγουμένου, που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει" σημείωσε χαρακτηριστικά. Και προσέθεσε: "Οι εξελίξεις όσον αφορά τα τελικά συμπεράσματα σε επίπεδο κυβερνήσεων έχουν παγώσει. Η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφωνούν μόνο σε ένα, ότι όπου κι αν καταλήξουν, δεν θέλουν νομική δέσμευση αλλά πολιτικό κείμενο, κόντρα στο γενικότερο κοινό αίσθημα και των άλλων κρατών αλλά και των 100 πόλεων που βρισκόμαστε σήμερα εδώ".

Κατά τη διάρκεια των σημερινών εργασιών, ο Δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη της Καλιφόρνια Arnold Schwarzenegger, ο οποίος συμμετείχε στη Δημαρχιακή Διάσκεψη Κορυφής και τάχθηκε υπέρ των δραστηριοτήτων των πόλεων και της κοινής τους συνεργασίας. "Ο κ. Schwarzenegger αν και κυβερνήτης και όχι δήμαρχος είπε ότι προτίμησε να μιλήσει και να συμπορευτεί με τους 100 δημάρχους παρά με τις κυβερνήσεις, διότι βλέπει ότι δεν μπορεί να έχει κοινή πορεία με τις κυβερνήσεις" ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου