Content feed Comments Feed

Την ώρα που έχουν βάλει στο πρόγραμμα τις απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων που κατά κύριο λόγο μαζεύουν σκουπίδια, η κυβέρνηση αμοίβει πλουσιοπάροχα 310 με 360 εργαζόμενους στον ΟΛΠ με το ποσό των 80 εκατ. ευρώ για να βγουν στη σύνταξη! Ήδη ξέσπασε ενδοκυβερνητική κόντρα για τις προκλητικές αποζημιώσεις. Διαβάστε τι γράφει το zougla.gr...

"Άφωνα έμειναν τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς άκουγαν σήμερα το μεσημέρι, προς το τέλος της συνεδρίασης, τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει ξεκάθαρα ότι διαφωνεί με την απόφαση που ελήφθη από κοινού από την υπουργό Οικονομικών Λούκα Κατσέλη και τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, σχετικά με το ύψος των αποζημιώσεων των λιμενεργατών.
Τα 80 εκατ. ευρώ, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν στο Ελληνικό Δημόσιο οι 309 εργαζόμενοι στον ΟΛΠ οι οποίοι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος της εθελουσίας εξόδου, δεν έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και των βουλευτών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ".

"Τα 80 εκατ. ευρώ είναι ένα αστρονομικό ποσό για αποζημιώσεις 309 εργαζομένων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έκαστος εργαζόμενος θα λάβει κατά μέσο όρο αποζημίωση της τάξεως των 230.000 ευρώ, τη στιγμή που οι 4.000 εργαζόμενοι, που έκαναν χρήση της εθελουσίας στον ΟΤΕ, αποζημιώθηκαν με 217.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Κι εδώ, όμως, εμφανίζονται ανισότητες καθώς υπάρχουν λιμενεργάτες οι οποίοι θα λάβουν ως αποζημίωση 11.000, 12.000 και 13.000 ευρώ, ενώ κάποια μεγάλα «κεφάλια» και συνδικαλιστικά «πρωτοπαλίκαρα» θα λάβουν αποζημίωση της τάξεως των 300.000 ευρώ!

Τα «σπασμένα» των κακών διαχειρίσεων και των λανθασμένων πολιτικών επιλογών καλείται να πληρώσει εκ νέου ο ελληνικός λαός, βάζοντας γι’ ακόμη μια φορά το χέρι στην τσέπη, σε μια χρονική και οικονομική συγκυρία κατά την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να «βάλουν πλάτη» προκειμένου να μην φτάσουμε στο όριο της χρεοκοπίας".

(η φωτογραφία από το zougla.gr)

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου