Content feed Comments Feed

Σας ευχαριστώ θερμά για την ομόθυμη εμπιστοσύνη σας. Είναι μια μεγάλη ευθύνη για μένα. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για την εμπιστοσύνη του, για τη στήριξή του. Τον ευχαριστώ για το πάθος του να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Για το πάθος του να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία. Για να πούμε στους Έλληνες ότι η Νέα Δημοκρατία είμαστε η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, της ευθύνης, της προσφοράς, από τη Μεταπολίτευση και μέχρι τώρα.

Είμαστε η Νέα Δημοκρατία των αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων, των εθνικών προοπτικών. Είμαστε η Νέα Δημοκρατία του παρόντος και του μέλλοντος. Είμαστε η Νέα Δημοκρατία, που μπορεί να διατυπώσει την πλέον φερέγγυα, αξιόπιστη πρόταση, για να κερδίσουμε το στοίχημα της ελπίδας. Για να νοιώσουν, και πάλι, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι αυτή η παράταξη μπορεί να σηκώσει ψηλά τον τόπο. Μπορεί να του δώσει προοπτική. Μπορούμε να πούμε: ‘’ναι, εμείς θα ξαναδημιουργήσουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει σε αυτή τη χώρα’’...


Αγαπητέ Πρόεδρε, έθεσες δύο καίρια σημασίας ζητήματα για την Ελλάδα. Να ανοίξουμε εμείς την εποχή της Νέας Μεταπολίτευσης. Να δώσουμε εμείς το όνειρο, την ελπίδα, την αλλαγή.

Και εμείς, αγαπητέ Πρόεδρε, απαντάμε ότι είμαστε έτοιμοι να συστρατευθούμε, να στηρίξουμε τις ιδέες σου, να στηρίξουμε τις επιλογές σου, να στηρίξουμε το πρόγραμμα, με το οποίο αύριο θα ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού.

Ένα πρόγραμμα θεσμικών μεταρρυθμίσεων, αλλαγών στην οικονομία, μεταρρυθμίσεων στο κοινωνικό πεδίο. Ένα πρόγραμμα, που θα αλλάξει την Ελληνική πολιτεία, που θα δώσει αισιοδοξία στην Ελληνική κοινωνία.

Είναι το δεύτερο στοίχημά σου, αγαπητέ Πρόεδρε: η στρατηγική της ελπίδας. Ελπίδα, ακριβή έννοια και αξία στη σημερινή εποχή. Σε μια εποχή δοκιμασίας, σε μια εποχή δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Αλλά σε μια εποχή στην οποία η αξιοπιστία, η φερεγγυότητα, η ηθική και πολιτική ακεραιότητα αποτελούν τις άφθαρτες αξίες, τα πανίσχυρα όπλα, τη δυναμική μας, με την οποία θα αλλάξουμε τη χώρα, θα αλλάξουμε την Ελλάδα.

Για το κόμμα. Είπε ο Πρόεδρος για το νέο ρόλο της Πολιτικής Επιτροπής. Είπε ο Πρόεδρος για το νέο ρόλο της Εκτελεστικής Γραμματείας. Δεν είναι φράση κενή περιεχομένου. Όλες και όλοι έχουμε ρόλο.

Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής δεν είναι μόνο για τις συνεδριάσεις του οργάνου. Δεν είναι για να συναντιόμαστε κάθε φορά σε εκλογές. Είναι για να υπάρχει ενεργός, καθημερινός ρόλος στο κόμμα και στην κοινωνία. Είναι για να μειώσουμε την κομματική γραφειοκρατία και να απευθυνθούμε, με έντιμο, ειλικρινή, άμεσο λόγο, στους συμπολίτες μας.

Είναι η ώρα να αισθανθούν οι Έλληνες ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι δίπλα στην κάθε Ελληνίδα, στον κάθε Έλληνα, αυτή την ώρα τη δύσκολη, αυτή την ώρα της μάχης. Και σε αυτό έχει ρόλο πρωτοπορίας η νέα Πολιτική Επιτροπή.

Αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνω. Θα σχεδιάσουμε, θα προγραμματίσουμε, θα συνεργαστούμε και θα φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τέλος, δεν μπορώ να αποχωρήσω από το βήμα εάν δεν αναφερθώ στον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος το Λευτέρη Ζαγορίτη. Είναι μερικές στιγμές στη ζωή μας που δεν ερμηνεύονται με κανόνες, με προδιαγραφές, γιατί αυτές τις στιγμές τις κερδίζει το συναίσθημα, τις κερδίζει η εμπειρία μιας ολόκληρης διαδρομής.

Και όταν στην αρχή της μεταπολίτευσης, η συντριπτική πλειοψηφία των περισσοτέρων ενταχθήκαμε στις γραμμές της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, σε άδολα χρόνια, δεν φανταζόμασταν ότι θα γίνουμε βουλευτές, υπουργοί, αρχηγός του κόμματος ο Πρόεδρός μας. Δεν φανταζόμασταν ότι εμείς θα πρωταγωνιστούμε στο κόμμα μας και στην κοινωνία.

Σε αυτή τη διαδρομή, αγαπητέ Λευτέρη, όλοι έχουμε μια ακριβή αναλλοίωτη συναισθηματική και πολιτική εμπειρία μαζί σου. Ο φίλος, ο συμμαχητής, ο αγωνιστής, ο οραματιστής, ο άνθρωπος που μας συνόδευσε σε δύσκολες στιγμές, σε δύσκολα βήματα. Σε ευχαριστούμε από την καρδιά μας.

Και καλώ όλες και όλους που βαδίσαμε και βαδίζουμε αυτή τη διαδρομή να δώσουμε τα χέρια, να στηρίξουμε τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά στις μεγάλες του αλλαγές, στα δικά του οράματα. Και να δημιουργήσουμε μια αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία, με μόνο στόχο μια άλλη Ελλάδα καλύτερη, αισιόδοξη. Ελλάδα για την οποία όλες και όλοι θα είμαστε υπερήφανοι.

Σας ευχαριστώ.

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου