Content feed Comments Feed

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Αθηναϊκού Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στα Θέατρα Αττικού Άλσους και Δόρας Στράτου.

Το πρόγραμμα για την εβδομάδα 26 έως 31 Ιουλίου διαμορφώνεται ως εξής:...

Θέατρο Αττικού Άλσους (σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς)(είσοδος από την οδό Καρπενησιώτη επί του περιφερειακού Γαλατσίου)

Δευτέρα 26 Ιουλίου, ώρα 21:00
Συναυλία με την Λαϊκή Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής Εμμετρον -Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο. Ερμηνεύουν: Παντελής Θαλασσινός και Αναστασία Μουτσάτσου. Απαγγελία: Μπέσσυ Μάλφα και Δευκαλιών Κόμης.
είσοδος: 5€

Τετάρτη 28 Ιουλίου, ώρα 21:00
O Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί τα «Υακίνθια».
Τα Υακίνθεια είναι ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται τα τελευταία 12 χρόνια στο θέατρο του Αγίου Υακίνθου, 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης των Ανωγείων. Στα Υακίνθεια προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με τρόπο καλλιτεχνικό μα και βαθιά κοινωνικό ένα διαφορετικό θέμα κάθε χρονιά. Με θέμα «Ο χορός του Κόσμου» τα Υακίνθεια ολοκληρώνουν τη φετινή τους πολιτιστική παρέμβαση, με μια παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου της Αθήνας, μια παράσταση που προσπαθεί να ενώσει χορευτικά την Αίγυπτο και την Κρήτη. Στην παράσταση θα παρακολουθήσουμε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας από τη μια ο άλλοτε πολεμικός και άλλοτε ερωτικός κρητικός χορός και από την άλλη ο πολύχρωμος στροβιλισμός των δερβίσηδων του Καΐρου.
Συμμετέχουν: Το μουσικό και χορευτικό συγκρότημα δερβίσηδων του Καΐρου «AL-TANOURA» και ο Κρητικός παραδοσιακός όμιλος Γιάννη & Γιώργη Μεγαλακάκη
είσοδος: 10€

Πέμπτη 29 Ιουλίου, ώρα 21:00
Συναυλία «Εν Χορδαίς»
Η συναυλία είναι μία παραγωγή στο πλαίσιο του εορτασμού «Κωνσταντινούπολη 2010 Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού» με στόχο την ένωση πολιτισμών της Μεσογειακής Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το τούρκικο παραδοσιακό μουσικό σχήμα “Duo Ahenk” είναι γνωστό από τις συναυλίες τους τα τελευταία 17 χρόνια. Ερμηνεύουν κλασική τούρκικη μουσική με έκτακτη εμφάνιση των μουσικών “Yarkin Rhythm Group” και τουσολίστα “Dilek Turkan”, όπου και θα τραγουδήσει φολκλορικά Κωνσταντινουπολίτικα και Ρουμελιώτικα τραγούδια.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το ελληνικό συγκρότημα «Εν Χορδαίς» με γνωστά ελληνικά και τούρκικα τραγούδια. Η συναυλία θα μας ξεναγήσει στον ρυθμό της Βυζαντινής μουσικής καθώς και της τούρκικης, περσικής και αραβικής παραδοσιακής μουσικής και θα συνεχίσει με τα πιο μοντέρνα ακούσματα της Βυζαντινής μουσικής.
είσοδος: ελεύθερη

Παρασκευή 30 Ιουλίου, ώρα 21:00
Α΄μέρος Συναυλία με τους Ωρίωνες
Β΄μέρος Συναυλία με τους Λεωνίδα Μπαλάφα , Πάνο Μουζουράκη. Δύο εξαιρετικοί performers επιδιώκουν να μας στροβιλίσουν με χιούμορ, δυναμισμό και ειλικρίνεια σε μια μεγάλη γιορτή γεμάτη από τα τραγούδια τους και τραγούδια που αγαπούν σε rock, reggae και pop ρυθμούς.
είσοδος: 5€

Σάββατο 31 Ιουλίου, ώρα 21:00
Μουσική παράσταση «Απ’ τον Αττίκ στον Γούναρη...» με το Δαυίδ Ναχμία. Ένα σπάνιο αφιέρωμα στην πιο τρυφερή και μελωδική περίοδο της ελληνικής μουσικής. Μια μοναδική συναυλία-παράσταση, που αγάπησαν ο Δαυίδ Ναχμίας με τους συνεργάτες του, γεμάτη από τα αριστουργήματα του ελαφρού τραγουδιού, από την αρχή του αιώνα έως τη δεκαετία του ΄50.
Τραγουδούν: Χρυσούλα Στεφανάκη, Θάνος Πολύδωρας και Μαρία Κανελοπούλου
είσοδος: ελεύθερη



Θέατρο Δόρας Στράτου (Περιφερειακός Φιλοπάππου)

Τρίτη 27 Ιουλίου, ώρα 21:00
Θεατρική παράσταση «Οιδίπους Tύραννος» του Σοφοκλή από το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου με τους Καρυοφιλιά Καραμπέτη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη κ.α. Πρόκειται ίσως για το συνταρακτικότερο θεατρικό κείμενο της αρχαιότητας, από όσα μας έχουν διασωθεί. Ο άνθρωπος στέκεται αντιμέτωπος με τη Μοίρα, αναμετριέται και συντρίβεται. Όμως η συντριβή του προβάλλει ένα αξεπέραστο μεγαλείο. Αμφισβητείται η αγαθότης του Θείου και δεσπόζει η αέναη προσπάθεια του ανθρώπου να δώσει απάντηση στα αιώνια μεταφυσικά Ερωτήματα. Επιπλέον είναι ένα κείμενο με συναρπαστική πλοκή και αγωνιώδεις περιπέτειες.
είσοδος: 10€

Τετάρτη 28 Ιουλίου, ώρα 21:00
Θεατρική παράσταση «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη με τους Θύμιο Καρακατσάνη, Ελευθερία Ρήγου, Μιχάλη Μαρκάτη, Φίλιππο Φιλόγλου κ.α.
Ο Γουίλλυ Λόμαν, ο εμποράκος, ζει την τελευταία ημέρα της ζωής του. Χωρίς δουλειά, χωρίς όνειρα, και με τον τρόμο ότι στα μάτια των άλλων του θα είναι ένας αποτυχημένος. Μέσα από τη ζωή του Λόμαν, ο Μίλλερ εξετάζει το μύθο του Αμερικανικού ονείρου, που σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο - τις ελπίδες και τους φόβους της μέσης κοινωνικής τάξης Ο Θάνατος του Εμποράκου πρωτοανέβηκε στο Μπρόντγουαιη το 1949 και χάρισε στο Μίλλερ το βραβείο Πούλιτζερ καλύτερου έργου την ίδια χρονιά. Ο Εμποράκος όχι μόνο πρόσφερε στον τριαντατριάχρονο τότε Μίλλερ παγκόσμια αναγνώριση, αλλά αποτέλεσε επίσης και τον ακρογωνιαίο λίθο του σύγχρονου Αμερικανικού θεάτρου.Ας σημειωθεί πως ο Γιάννης Ιορδανίδης καταπιάνεται για δεύτερη φορά με έργο του Αμερικάνου δραματουργού (προηγήθηκε η επιτυχημένη παράσταση Ήταν όλοι τους παιδιά μου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη με τον Κώστα Καζάκο), ενώ ο Θύμιος Καρακατσάνης έρχεται αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με το ρόλο του Γουίλλυ Λόμαν, αφού τον είχε ερμηνεύσει και πάλι, το 1985.
είσοδος: 10€

Info
Προπώληση εισιτηρίων:
Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 3612 920) Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 15.00.

Την ημέρα των εκδηλώσεων στα θέατρα Αττικού Άλσους και Δόρας Στράτου 19.00 -21.00

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, τηλ.: 210 3621601 - 3630706, στη γραμμή του δημότη: 1595 και στα site www.cityofathens.gr & www.athenscityculture.gr

Θέατρο Αττικού Άλσους: Η είσοδος στο θέατρο του Αττικού Άλσους είναι από την οδό Καρπενησιώτη επί του περιφερειακού Γαλατσίου (Τουρκοβούνια)
Θέατρο Δόρας Στράτου: Περιφερειακός Φιλοπάππου

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου