Content feed Comments Feed

Με μια αιχμηρή δήλωση ο Νικήτας Κακλαμάνης απαντά στη σημερινή ανακοίνωση του Κώστα Καρτάλη (βουλευτής Μαγνησίας ΠΑΣΟΚ) ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής που ασχολείται με την κατάσταση στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «Σίγουρα η Αθήνα όπως και όλες οι μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου έχει προβλήματα, τα οποία όμως λύνονται με συγκεκριμένες δράσεις όπως αυτές που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης και σε κάποιες περιπτώσεις με τα αρμόδια υπουργεία (π.χ. ΥΠΕΚΑ και Προστασίας του Πολίτη) και όχι με την ακατάσχετη φλυαρία του κ. Καρτάλη, ο οποίος αν πράγματι ενδιαφέρεται για την πόλη των Αθηναίων τού προτείνω αφού παραιτηθεί από βουλευτής Μαγνησίας να διεκδικήσει στις προσεχείς εκλογές τον Δήμο της Αθήνας. Τουλάχιστον θα μπορούσε να είναι πιο ευγενής και κυρίως πιο ειλικρινής απέναντι στην υπουργό κα. Τίνα Μπιρμπίλη η οποία είναι μέλος μιας κυβέρνησης που υποθέτω ότι ο κ. Καρτάλης στηρίζει…»....

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης είχε βγάλει την ακόλουθη ανακοίνωση για την κατάσταση στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας: «Η Επιτροπή διαπίστωσε σχετική ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων για το θέμα του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, κυρίως σε ότι αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ενίσχυση μέτρων ασφάλειας, κατάρτιση σχεδίου μέτρων διυπουργικής εμβέλειας). Πλην όμως οι ρυθμοί είναι εξαιρετικά αργοί και παραμένει ζητούμενο η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων αλλά και ο ενιαίος επιτελικός συντονισμός.

Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ζήτησε (Ιούνιος 2010) από τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΕΚΑ, Υπ. Εσωτερικών, Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού, Υπουργείο Προστασίας Πολίτη, Υπουργείο Υγείας, Υπερνομαρχία Αθηνών, Νομαρχία Αθηνών, Δήμος Αθηναίων) ενημέρωση για την πρόοδο στην υλοποίηση πολιτικών και μέτρων για την προστασία του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας. Εκ των φορέων αυτών απήντησαν μόνο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Υπερνομαρχία Αθηνών. Απάντηση έστειλε και ο Δήμος Αθηναίων με την οποία όμως καταγγέλλεται η πρόθεση της Επιτροπής να παρακολουθεί την υλοποίηση των μέτρων για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης Καρτάλη, αφήνονται σαφείς αιχμές κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος και της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη για τα μέτρα που έχει εξαγγείλει για τη βελτιώσουν της κατάστασης στο Ιστορικό Κέντρο:
«Η Επιτροπή επιμένει στη διαπίστωση της ότι το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας είναι σε βαθιά παρακμή και ότι σύντομα η κατάσταση του θα είναι, σε ορισμένα σημεία του, μη αναστρέψιμη καθώς αποσυντίθεται ο κοινωνικός του ιστός. Το πρόβλημα δεν λύνεται με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και πιλοτικές μελέτες, καθώς δεν υπάρχει πίστωση χρόνου και θα ήταν λάθος να περιμένουμε άλλα δύο-τρία χρόνια για να είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα μελετών τέτοιου χαρακτήρα. Επείγει ένα πλέγμα μέτρων για να επιστρέψουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Ιστορικό Κέντρο. Αυτό σημαίνει ασφάλεια, αναπλάσεις, κίνητρα διαμονής και επιχειρηματικότητας, αξιοποίηση του κτιριακού πλούτου και συντονισμός.»

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου