Content feed Comments Feed

Απέσυρε τελικά την άσχετη τροπολογία για τις γονικές παροχές και τους φόρους σε τσιγάρα και ποτά, που είχε φέρει στο νομοσχέδιο για τα δάση ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Βλέποντας ότι όλοι τον έχουν στήσει στα ένδεκα μέτρα, ο υπουργός αποφάσισε να πάρει πίσω το επίμαχο κείμενο και να το επαναφέρει κάποια άλλη στιγμή με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση. Ωστόσο, στην αρμόδια επιτροπή είχαμε αναζωπυρώσεις.
«Θα μπορούσα να το φέρω τον Απρίλη και να φορολογήσω αναδρομικά. Δεν νομοθετώ και 45χρόνια, δεν ήξερα καν τη διαδικασία, αυτό με συμβούλεψαν υπηρεσιακοί παράγοντες…» είπε μεταξύ άλλων στους βουλευτές ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του τομέα κοινοβουλευτικού ελέγχου...

«Με αντιεξουσιαστές υπουργούς, κυβέρνηση δεν γίνεται!» διευκρίνισε ο Κώστας Γείτονας.
Για αρρυθμίες και αναταραχή στην κυβέρνηση που αντανακλούν στην αγορά έκανε λόγο η Βάσω Παπανδρέου, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής που είχε στείλει «τελεσίγραφο» στους υπουργούς, ώστε να μην ξαναφέρουν παρόμοιες τροπολογίες, συνέχισε από το βήμα της Ολομέλειας το βιολί του: «Οι αγορές -είπε- θέλουν συγκεκριμένα μέτρα και δεν περιμένουν επικοινωνιακά τρικ ή δηλώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.
«Κάποιοι υπουργοί κάνουν τους φίλους του λαού και κάποιοι τους εχθρούς. Το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι εμείς δεν έχουμε ξεκαθαρίσει προς ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάμε» ήταν το σχόλιο του Γιώργου Φλωρίδη.
«Τι έγινε στον τομέα κοινοβουλευτικού ελέγχου των οικονομικών;» ρώτησε ο δημοσιογράφος έναν βουλευτή, μέλος της επιτροπής.
«Τι έγινε; Τίποτα! Είχε σήμερα ΚΤΕ οικονομικών;», ήταν η απάντηση του βουλευτή. Προφανώς, τον είχε ''πλακώσει'' το πάπλωμα!
«Για την εικόνα της κυβέρνησης, τι έχετε να πείτε;» συνέχισε ο δημοσιογράφος, για να ακούσει τη μεγάλη απάντηση ότι «είμαστε μια πολυφωνική κυβέρνηση!».
Έλα, μαέστρο!

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου