Content feed Comments Feed


Από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Εκτός της διαδικασίας βιογραφικών διόρισε τον κουμπάρο της Νεκτάριο Αλεξόπουλο στην Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, η κ. Κατσέλη αγνόησε εντελώς τις διαδικασίες της ανοικτής διακυβέρνησης και διόρισε τον κ. Αλεξόπουλο με δική της πρωτοβουλία. Η αποκάλυψη ότι ο νέος ειδικός γραμματέας ήταν κουμπάρος της κ. Κατσέλη, γεγονός που οδήγησε στην αποπομπή του, παρά τον εύσχημο τρόπο που επελέγη, της δήθεν «μη αποδοχής διορισμού», προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται εξοργισμένος με το όλο θέμα το οποίο θέτει σε σοβαρή δοκιμασία τη διαδικασία που εκείνος καθιέρωσε λίγο μετά τη νίκη του στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος πληροφορήθηκε το θέμα από δημοσιεύματα του Τύπου, έδωσε εντολή στον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη να επικοινωνήσει με την υπουργό Οικονομίας και να της υποδείξει να ακυρώσει τον διορισμό του κουμπάρου της. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου υποστήριζαν ότι η κ. Κατσέλη υπερασπίστηκε την επιλογή της μη θεωρώντας ότι αποτελεί κώλυμα για τον κ. Αλεξόπουλο η συγκεκριμένη «ιδιότητά» του, αλλά ότι η σαφήνεια της εντολής του Πρωθυπουργού- «να φύγει τώρα»- δεν της άφησε περιθώριο επιλογής....

Η δυσφορία του κ. Παπανδρέου για την κ. Κατσέλη έρχεται να επιβαρύνει και άλλο το ήδη βεβαρημένο κλίμα για την υπουργό Οικονομίας, η οποία, όπως είναι γνωστό, υπέβαλε προ δεκαημέρου την παραίτησή της στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο για το νομοσχέδιο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, παραίτηση την οποία εν συνεχεία ανακάλεσε κατ΄ απαίτηση του Πρωθυπουργού.

Σε σχέση με τον διορισμό του κουμπάρου της κ. Κατσέλη, υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομίας ήταν ένα από τα πιο «δύσκολα» υπουργεία στις τοποθετήσεις γενικών και ειδικών γραμματέων, με αποτέλεσμα να μένει κενή έως πρόσφατα η κρίσιμη θέση του ειδικού γραμματέα για τα κοινοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ), γεγονός που κόστιζε ιδιαίτερα στη χώρα. Αιτία της καθυστέρησης αποτελούσε η επιμονή της κ. Κατσέλη να τοποθετηθεί ειδικός γραμματέας για το ΕΣΠΑ ο κ. Ιω. Δρυμούσης ενώ το Μέγαρο Μαξίμου είχε σοβαρές αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Βολιδοσκοπήθηκαν τρεις Έλληνες κοινοτικοί υπάλληλοι για τη θέση, οι οποίοι αρνήθηκαν και τελικά μέσα από τη διαδικασία των βιογραφικών το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε για τη θέση αυτή τον καθηγητή Γεώργιο Πετράκο. Ο κ. Δρυμούσης τοποθετήθηκε την περασμένη Παρασκευή γενικός γραμματέας Ανάπτυξης.

Για το θέμα του διορισμού του κουμπάρου της κ. Κατσέλη εκτός της διαδικασίας των βιογραφικών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές το υπουργείο Οικονομίας, αφήνοντας εμμέσως ακάλυπτη την κ. Κατσέλη. Ώς αργά το βράδυ δεν υπήρξε αντίδραση από το υπουργείο Οικονομίας.

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου