Content feed Comments Feed

Πολλοί νομίζουν ότι η μάχη στις επόμενες εκλογές γίνεται για το Δήμο της Αθήνας. Κάνουν λάθος. Όλο το παιχνίδι παίζεται για την περιφέρεια Αττικής. Με το νέο σύστημα, την κατάργηση των Νομαρχιών και τους αιρετούς Περιφερειάρχες, εκεί βρίσκεται όλο το ζουμί. Πλεόν ο Περιφερειάρχης αποκτά ουσιαστικές αρμοδιότητες και άναβαθμίζεται πολιτικά και ουσιαστικά.

Για τη Ν.Δ. τα πράγματα φαίνονται να είναι πιο εύκολα όσον αφορά τις υποψηφιότητες. Ο Νικήτας Κακλαμάνης θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος με την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. Για την Περιφέρεια επικρατέστερος φαντάζει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Κάποιοι μπερδέυτηκαν (ή έτσι τους βόλευε) και έκαναν λόγο ότι ο Άρης προορίζεται για το Δήμο της Αθήνας. Όχι. Αυτό που πραγματικά εξετάζει και έχει συζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά είναι η Περιφέρεια Αττικής. Άλλωστε ως πρώτος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών έχει τον πρώτο λόγο.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ τα μαχαίρια έχουν ήδη βγει...
 Η Φώφη Γεννηματά το θέλει. Το θέλουν όμως και οι δύο νομάρχες που καταργούνται. Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας. Ο Παπανδρέου "χρωστάει" στη Φώφη και μάλλον αυτή φαίνεται να έχει το προβάδισμα. Όσον αφορά το Δήμο Αθηναίων η "πράσινη" υποψηφιότητα αργεί ακόμα να φανεί. Η απροθυμία των πρωτοκλασσάτων στελεχών-υπουργών δημιουργεί ένα θέμα. Πάντως στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να πέφτουν διάφορα ονόματα πέρα από όλα όσα έχουν ακουστεί μέχρι τώρα.

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου