Content feed Comments Feed

Επειδή ο Γιαννάκης μας έχει πρήξει ότι την Κυριακή θα δίνει τα αποτελέσματα των exit polls από τις 12 το μεσημέρι για τις εκλογές στη Ν.Δ. Σας λέμε ότι πρόκειται για παραμύθι. Άλλωστε είναι γνωστός φιδέμπορας ο συγκεκριμένος. Exit polls δεν θα γίνουν. Ήταν γνωστό από μέρες πριν. Σήμερα βγήκε και η σχετική ανακοίνωση από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Στο in.gr δαβάζουμε τα εξής:

Με την «παραδοσιακή» μέθοδο θα γίνει η ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, καθώς οι εταιρείες δημοσκοπήσεων (μέλη του ΣΕΔΕΑ) γνωστοποίησαν ότι δεν θα γίνουν exit polls, αφού και τώρα ισχύουν ανάλογες συνθήκες με εκείνες της διαδικασίας εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Όπως τότε έτσι και τώρα πιστεύουμε ότι το εγχείρημα της καταγραφής της ψήφου με την μέθοδο exit poll ή/και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο είναι μεθοδολογικά / επιστημονικά παρακινδυνευμένο» αναφέρει ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς, εξηγώντας τους λόγους: ...


...
* Δεν έχει γίνει γνωστό εγκαίρως το ακριβές πλαίσιο των εκλογικών κέντρων ώστε να είναι δυνατή η χαρτογράφηση τους και η επιλογή δείγματος εκλογικών κέντρων διεξαγωγής της έρευνας ώστε να διασφαλίζεται η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση του εκλογικού σώματος που θα προκύψει εκείνη την ημέρα της εκλογής.

* Δεν είναι καθορισμένο το μέγεθος και η γεωγραφική κατανομή του εκλογικού σώματος και δεν υπάρχει στη διάθεση των εταιρειών αρχείο ψηφοφόρων.

«Κατόπιν όλων αυτών για την αξιόπιστη και αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μέλη του ΣΕΔΕΑ, δεσμεύονται να μην αναλάβουν οποιασδήποτε μορφής ερευνητικό εγχείρημα που αφορά στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 29 Νοεμβρίου 2009» καταλήγει.

Τέλος, σημειώνουν ότι καλό θα ήταν να μην δημοσιοποιηθούν δημοσκοπικά ευρήματα κατά την ημέρα της εκλογής και την προηγούμενη αυτής (28-29 Νοεμβρίου).

Facebook

Twitter

E-Mail Επικοινωνίας

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
athinapress@gmail.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Η πολιτική εξαπάτηση του Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!

Εφημερίδες

Αναγνώστες